Test a recenze kombinovaných kočárků 2017

10 Nejoblíbenějších kočárků v testu
Obrázek kočárku Cam Dinamico Up 580 2016

Vítěz testu 2017

Cam Dinamico Up 580 2016

Celkové hodnocení: 5 z 5 bodů

Nejlepších 5 kombinovaných kočárků dle testu 

1. místo 
Vítěz testu 2017

Cam Dinamico Up 580 2016

Obrázek kočárku Cam Dinamico Up 580 2016

Známka: 5 / 5

Orientační cena:
19 000 Kč

Přečíst recenzi

2. místo
 Vítěz cena/výkon

Baby Sky 2v1 Deimos 2016

Obrázek kočárku Baby Sky 2v1 Deimos 2016

Známka: 4,7 / 5

Orientační cena:
9 500 Kč

Přečíst recenzi

3. místo 

X-Lander Set XA 2015

Obrázek kočárku X-Lander Set XA 2015

Známka: 4,3 / 5

Orientační cena:
15 000 Kč

Přečíst recenzi

4. místo 

Hauck King Air Plus Trio 2017

Obrázek kočárku Hauck King Air Plus Trio 2017

Známka: 3,9 / 5

Orientační cena:
14 700 Kč

Přečíst recenzi

5. místo 

TFK Set Dot I 2016

Obrázek kočárku TFK Set Dot I 2016

Známka: 3,8 / 5

Orientační cena:
8 500 Kč

Přečíst recenzi

V případě těchto kočárků bylo jejich porovnávání opravdu velmi těžké a výběr kočárku se hodně odvíjí od vašich potřeb. Proto se nelekejte, když váš vysněný kočárek najdete třeba na některém z posledních míst. Hodnocení bylo velmi těsné, ve spoustě případů až vyrovnané. My jsme kladli největší důraz na hmotnost kočárku, jeho nosnost a nakonec funkce. Proto se může stát, že třeba vysoká hmotnost negativně převáží dobrý výkon v kategorii funkcí a tím kočárek posune v žebříčku dolů. Pokud vám na hmotnosti kočárku příliš nezáleží, berte hodnocení s větší rezervou a řiďte se hlavně výkonem kočárků ve funkcích. Pokud počítáte s častým přenášením kočárku, doporučujeme vám více škálu hmotností.


Drobné rozdíly v hodnocení způsobí i fakt, jestli je kočárek dvojkombinace nebo trojkombinace. Trojkombinace je komplexnější a v dnešní době je autosedačka nutností téměř pro každého. Proto jsme kočárkům s trojkombinací v hodnocení lehce přidali. Pokud nemáte zájem o využívání autosedačky společně s kočárkem, podívejte se hlavně po dvojkombinacích.


Kromě jednoho případu jsou všechna kola nafukovací. Plastová kola kočárku TFK Set Dot I jej také stála nějaký ten bod. Celkově zvítězil kočárek Cam Dinamico Up, který je trojkombinační, má nejnižší hmotnost a skvělý výkon na poli funkcí. Hned na druhým nejlepším je potom dvojkombinace Baby Sky 2v1 Deimos 2016, který je opět skvělý ve funkcích, a má velmi malou hmotnost. Zároveň je kočárek se stříbrnou medailí i vítězem v poměru cena/výkon.

Celkové hodnocení 10 kombinovaných kočárků

Pořadí v testu

Vzhled

Název kočárku

Parametry (max. 10)

Funkce (max. 10)

Orientační
cena

Celkové hodnocení (max. 5)

Aktuální cena

1.

Náhled obrázku Cam Dinamico Up 580 2016

Cam Dinamico Up 580 2016

8

10

19000 Kč

5

2.

Náhled obrázku Baby Sky 2v1 Deimos 2016

Baby Sky 2v1 Deimos 2016

6,7

10

9500 Kč

4,7

3.

Náhled obrázku X-Lander Set XA 2015

X-Lander Set XA 2015

6,7

9,1

15000 Kč

4,3

4.

Náhled obrázku Hauck King Air Plus Trio 2017

Hauck King Air Plus Trio 2017

5,3

9,1

14700 Kč

3,9

5.

Náhled obrázku TFK Set Dot I 2016

TFK Set Dot I 2016

7,3

6,4

8500 Kč

3,8

6.

Náhled obrázku Camarelo Avenger 2016

Camarelo Avenger 2016

4

10

11500 Kč

3,8

7.

Náhled obrázku COLETTO SAVONA

Coletto Savona

4,7

9,1

11000 Kč

3,7

8.

Náhled obrázku Maked Lucky

Maked Lucky

4

10

7000 Kč

3,7

9.

Náhled obrázku G-Mini Grand

G-Mini Grand

5,3

8,2

7000 Kč

3,7

10.

Náhled obrázku Dorjan Prestige P2

Dorjan Prestige P2

3,3

10

11000 Kč

3,5

Porovnání základních parametrů

Parametr

Cam Dinamico Up 580 2016

Baby Sky 2v1 Deimos 2016

X-Lander Set XA 2015

Hauck King Air Plus Trio 2017

TFK Set Dot I 2016

Camarelo Avenger 2016

Coletto Savona

Maked Lucky

G-Mini Grand

Dorjan Prestige P2

Kombinace

trojkombinace

dvojkombinace

trojkombinace

trojkombinace

dvojkombinace

dvojkombinace

dvojkombinace

dvojkombinace

dvojkombinace

dvojkombinace

Kola

nafukovací

nafukovací

nafukovací

nafukovací

plastová

nafukovací

nafukovací

nafukovací

nafukovací

nafukovací

Nosnost (kg)

15

15

18

15

18

15

15

15

15

15

Autosedačka

součástí

k dokoupení (adaptér součástí)

součástí

součástí

s adaptérem

k dokoupení

s adaptérem

s adaptérem

s adaptérem

s adaptérem

Šířka/šířka složeného (cm)

57/57

60/60

61/61

63/63

57/35

59/59

61/61

63/63

65/65

60/60

Délka/délka složeného (cm)

87,5/29

95/85

111/90

93/86

91/66

90/90

100/100

106/93

90/69

99/91

Výška/výška složeného (cm)

100/87

115/40

117/47

110/47,5

109/39

111/40

115/29

120/35

110/35,5

115/32

Hmotnost (kg)

10,3

11,5

14

14

11

14

13

14

12,3

15

Porovnání funkcí a příslušenství

Parametr

Cam Dinamico Up 580 2016

Baby Sky 2v1 Deimos 2016

X-Lander Set XA 2015

Hauck King Air Plus Trio 2017

TFK Set Dot I 2016

Camarelo Avenger 2016

Coletto Savona

Maked Lucky

G-Mini Grand

Dorjan Prestige P2

Odpružení

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Upevnění proti směru jízdy

ano

ano

ano

ano

ne

ano

ano

ano

ano

ano

Zatáčecí kola

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Nastavitelná opěrka zad

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Nastavitelná opěrka nohou

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Nastavitelná rukojeť

ano

ano

ano

ano

ne

ano

ano

ano

ne

ano

Nánožník

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Přenosná korbička

ano

ano

ano

ano

ne

ano

ne

ano

ano

ano

Bezpečnostní pás

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Nákupní košík

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Taška na kočárek

ano

ano

ne

ne

ne

ano

ano

ano

ne

ano

Jednotlivé kombinované kočárky v testu

O každém kočárku jsme zpracovali samostatnou recenzi. Na této stránce najdete její shrnutí a odkaz na celou recenzi na samostatné stránce. V samotné recenzi najdete podrobné zhodnocení parametru, designu, vybavení, a ceny.

Recenze kočárku Cam Dinamico Up 580 2016

Obrázek kočárku Cam Dinamico Up 580 2016

1. místo - Vítěz testu

Body: 5 / 5 

Kočárek Cam Dinamico Up 580 2016 se stal vítězem našeho testu, a to díky kombinaci skvělých parametrů a přítomnosti všech námi testovaných funkcí. Kočárek je trojkombinací, a je také nejlehčím kočárkem mezi zastoupenými. Pokud je pro vás tedy hmotnost rozhodujícím kritériem při výběru kočárku, pak pro vás vítěz našeho testu bude nejlepší volbou.

Recenze kočárku Baby Sky 2v1 Deimos 2016

Obrázek kočárku Baby Sky 2v1 Deimos 2016

2. místo - Vítěz cena/výkon

Body: 4,7 / 5 

První a druhé místo naší Top 10 jsou parametrově velmi těsné. Na body tentokrát vyhrál kočárek Cam Dinamico, kdybychom ovšem do bodování zahrnovali i cenu, pravděpodobně by zvítězil tento kočárek, který je výrazně levnější. Oproti vítězi má cca 1 kg hmotnosti navíc a je pouze dvojkombinace. Pokud potřebujete autosedačku, doporučujeme spíše kočárek na první příčce. Bez autosedačky je ale i model na druhém místě vynikající, výborně si vede zejména v případě funkcí.

Recenze kočárku X-Lander Set XA 2015

Obrázek kočárku X-Lander Set XA 2015

3. místo

Body: 4,3 / 5 

Kočárek v první řadě zaujme vysokou nosností, kterou má společně s jedním dalším kočárkem nejlepší. Má ovšem také vyšší hmotnost, které jej obírá o body. Tento model je trojkombinace, bude dítě provázet od narození až do školky, v podstatě všude. Z funkcí mu chybí pouze taška na kočárek, kterou najdete například u modelů na prvních dvou příčkách. Jinak je kočárek praktický do města i do terénu a kromě vyšší hmotnosti nemá další větší nedostatky.

Recenze kočárku Hauck Air Plus Trio 2017

Obrázek kočárku Hauck King Air Plus Trio 2017

4. místo 

Body: 3,9 / 5 

Na čtvrtém místě najdeme kočárek, který si vede skvěle na poli funkcí a standardně na poli základních parametrů. Jeho největší nevýhodou je vyšší hmotnost. Tu má sice stejnou, jako kočárek o příčku výš, na rozdíl od něj k ní nepatří i vyšší nosnost. V ostatních aspektech je ale přesvědčivý. Z funkcí a příslušenství postrádá pouze tašku na kočárek, stejně jako model o příčku výš. Projede každý terén a nemá žádné zásadní nedostatky, které by mohly znepříjemnit jeho používání.

Recenze kočárku TFK Set Dot I 2016

Obrázek kočárku TFK Set Dot I 2016

5. místo 

Body: 3,8 / 5 

Kočárek na pátém místě našeho testu vyniká jak pozitivně, tak negativně. Oproti ostatním kočárkům má skvělý poměr nosnost/hmotnost. Na druhou stranu je ale značně chudší v ohledu k funkcím a například jako jediný v naší Top 10 neumožňuje sezení v protisměru. Jako jeden ze dvou potom nemá nastavitelnou rukojeť. Nejlepší tedy bude hlavně pro uživatele, kteří upřednostňují lehké kočárky a tolik jim nezáleží na funkcích. Je dvojkombinační a vhodný do každého terénu.

Recenze kočárku Camarelo Avenger 2016

Obrázek kočárku Camarelo Avenger 2016

6. místo 

Body: 3,8 / 5 

Kočárek, který najdeme na šestém místě naší recenze, je dokonale vybavený, co se funkcí a příslušenství týče. V tomto ohledu se může bez zaváhání rovnat i výrazně lépe umístěným kočárkům. Ve srovnání s nimi má ale nedostatky zejména ve vysoké hmotnosti. Pokud vám záleží hlavně na výbavě, tento kočárek pro vás bude jistě zajímavou variantou.

Recenze kočárku Coletto Savona

Obrázek kočárku COLETTO SAVONA

7. místo 

Body: 3,7 / 5 

Kočárek na sedmém místě téměř vyniká ve funkcích, chybí mu jen jedna jediná. V případě parametrů jako je hmotnost nebo nosnost už je ale průměrný, žádný zázrak, ale ani propadák. Uživatelům, kteří nutně nepotřebují nejlehčí kočárek, nebo kočárek s nejvyšší nosností, bude tento model dvojkombinačního kočárku bez problémů vyhovovat. Ostatním doporučujeme prohlédnout i vyšší příčky tohoto žebříčku.

Recenze kočárku Maked Lucky

Obrázek kočárku Maked Lucky

8. místo 

Body: 3,7 / 5 

Kočárek na osmé příčce dosáhl stejného výsledku jako kočárek o místo výš. Mají tedy i shodná pozitiva a nedostatky. Stejně jako kočárek před ním, i tento přišel o body hlavně kvůli vysoké hmotnosti. Silnou stránku má ale v sekci funkcí, které ovládá všechny. V tomto směru se vyrovná i výše umístěným kočárkům. Doporučujeme jej všem, kteří si potrpí hlavně na výbavu a nehledí tolik na hmotnost kočárku.

Recenze kočárku G-Mini Grand

Obrázek kočárku G-Mini Grand

9. místo 

Body: 3,7 / 5 

Na devátem místě této recenze najdeme dokonale neutrální kočárek. V porovnání s kočárky na vyšších příčkách sice v ničem nevyniká, na druhou stranu ale nemá ani vyloženě slabou stránku. Z funkcí postrádá dvě, jeho nosnost a hmotnost jsou průměrné. Kočárek je dvojkombinace a v případě potřeby je nutné dokoupit autosedačku i s adaptérem. Pokud jste při výběru kočárku zcela nerozhodní a hledáte něco nekomplikovaného, tohle je kočárek přesně pro vás.

Recenze kočárku Dorjan Prestige P2

Obrázek kočárku Dorjan Prestige P2

10. místo 

Body: 3,5 / 5 

Poslední místo přinesla tomuto kočárku hlavně jeho vysoká hmotnost. Váží nejvíc z celé Top 10. Pozitivní je ale jeho výbava, funkce ovládá všechny, takže se v tomto směru vyrovná i nejvýše postaveným kočárkům. Přesto, že je na posledním místě, rozhodně to není kočárek, který by se nikomu nehodil. Naopak, kromě jeho vysoké hmotnosti je poměrně univerzální. Na tento faktor je tedy třeba dát si pozor. Pokud vám vysoká hmotnost nevadí, nebude ani tento kočárek špatnou volbou.

Ke zlepšování našich služeb využíváme na webu souborů cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Více

Na této stránce používáme cookie ke zkvalitnění webu a možnosti nabídnout jeho uživatelům co nejlepší zobrazení tohoto webu. Cookie může být také použita pro měření návštěvnosti jednotlivých stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, souhlasíte s tím.

Zavřít