Test a recenze sportovních kočárků 2017

10 Nejoblíbenějších kočárků v testu
Obrázek kočárku Jane Crosswalk

Vítěz testu 2017

Jané Crosswalk

Celkové hodnocení: 5 z 5 bodů

Nejlepších 5 sportovních kočárků dle testu 

1. místo 
Vítěz testu 2017

Jané Crosswalk

Obrázek kočárku Jane Crosswalk

Známka: 5 / 5

Orientační cena:
13 400 Kč

Přečíst recenzi

2. místo

Baby Jogger City Select 2016

Obrázek kočárku Baby Jogger City Select 2016

Známka: 4,7 / 5

Orientační cena:
14 700 Kč

Přečíst recenzi

3. místo 

Graco Evo XT Rock 2016

Obrázek kočárku Graco Evo XT Rock 2016

Známka: 4,7 / 5

Orientační cena:
9 700 Kč

Přečíst recenzi

4. místo 
Vítěz cena/výkon

Valco Baby Snap 4 2015

Obrázek kočáku Valco Baby Snap 2015

Známka: 4,6 / 5

Orientační cena:
5 800 Kč

Přečíst recenzi

5. místo 

Babypoint Lotus 2015

Obrázek kočárku Babypoint Lotus 2015

Známka: 4,5 / 5

Orientační cena:
3 300 Kč

Přečíst recenzi

Do naší Top 10 sportovních kočárků jsme se snažili vybrat kočárky různorodé, tak, aby si vybral opravdu každý. Jsou tu kočárky bohaté na funkce, jako je například kočárek Baby Jogger City Select, i kočárky s menším množstvím funkcí, ale například vyšší nosností. Takový je třeba Valco Baby Snap. Vítězný kočárek Jané Crosswalk je potom v podstatě univerzální, dá se využít do města i do přírody, ve funkcích je vynikající.


Do recenze jsme zařadili kočárky všech cenových kategorií. Nejlevnější je kočárek Caretero Monaco, který stojí něco přes dva tisíce. Vítěz poměru cena/výkon je kočárek Valco Baby Snap 4 2015, který se umístil na čtvrté příčce.


Při jejich testování jsme se zaměřili zejména na hmotnost a nosnost kočárku, případně jejich bilanci, protože obě tyto vlastnosti jsou při jeho používání stěžejní. Do testu funkcí jsme zařadili jak ty základní, jako je například bezpečnostní pás, tak i trochu větší vychytávky, jako je otáčecí sedačka.


Všechny kočárky v naší Top 10 si vedly velice dobře a často bylo hodnocení víceméně vyrovnané. Proto jsou všechny recenzované modely vhodné k používání, včetně posledních míst. Některé kočárky jsou lepší, některé horší, žádný ale není vyloženě špatný. Záleží v tuto chvíli hlavně na vašich požadavcích na parametry, funkce a cenu, podle kterých se budete při výběru rozhodovat. Všechny modely v této recenzi vám mají bez pochyb co nabídnout.

Celkové hodnocení 10 sportovních kočárků

Pořadí v testu

Vzhled

Název kočárku

Parametry (max. 10)

Funkce (max. 10)

Orientační
cena

Celkové hodnocení (max. 5)

Aktuální cena

1.

Náhled obrázku Jane Crosswalk

Jané Crosswalk

8,9

10

13400 Kč

5

2.

Náhled obrázku Baby Jogger City Select 2016

Baby Jogger City Select 2016

8,4

10

14700 Kč

4,7

3.

Náhled obrázku Graco Evo XT Rock 2016

Graco Evo XT Rock 2016

8,9

9

9700 Kč

4,7

4.

Náhled obrázku Valco Baby Snap 2015

Valco Baby Snap 4 2016

10

6

5800 Kč

4,6

5.

Náhled obrázku Babypoint Lotus 2015

Babypoint Lotus 2015

9,5

7

3300 Kč

4,5

6.

Náhled obrázku X-Lander X Fit

X-Lander X Fit

8,9

8

4500 Kč

4,5

7.

Náhled obrázku Britax B Motion 3 2016

Britax B Motion 3 2016

8,9

8

6600 Kč

4,5

8.

Náhled obrázku Caretero Monaco

Caretero Monaco

8,9

7

2200 Kč

4,4

9.

Náhled obrázku Hartan Racer GT

Hartan Racer GT

7,4

9

14900 Kč

4,2

10.

Náhled obrázku Cam Flip 82 2016

Cam Flip 82 2016

9,5

5

3000 Kč

4,2

Porovnání základních parametrů

Parametr

Jané Crosswalk

Baby Jogger City Select 2016

Graco Evo XT Rock 2016

Valco Baby Snap 4 2016

Babypoint Lotus 2015

X-Lander X Fit

Britax B Motion 3 2016

Caretero Monaco

Hartan Racer GT

Cam Flip 82 2016

Počet kol

4

4

4

4

4

3

3

4

4

4

Kola

PU paměťová guma

nafukovací

plastová

nafukovací

plastová

plastová

nafukovací

plastová

nafukovací

plastová

Nosnost (kg)

15

20

15

20

26

18

17

15

15

18

Šířka/šířka složeného (cm)

60/60

63/65

60/60

52,5/52,5

52/34

60/47,5

58/58

54/54

58/58

53/20

Délka/délka složeného (cm)

107/67

109/83,2

88/28

97,5/78

80/106

94,5/86

100/71

84/47

114/84

76/29

Výška/výška složeného (cm)

116/95

105/31,8

104/88

103/36

104/35

99/41

105/30

101/81

90/53

102/94

Hmotnost (kg)

10,6

15,4

10,5

6,6

9

10

11

8

15

8

Porovnání funkcí a příslušenství

Parametr

Jané Crosswalk

Baby Jogger City Select 2016

Graco Evo XT Rock 2016

Valco Baby Snap 4 2016

Babypoint Lotus 2015

X-Lander X Fit

Britax B Motion 3 2016

Caretero Monaco

Hartan Racer GT

Cam Flip 82 2016

Odpružení

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Lze připevnit autosedačku

ano

ano

ano

ne

ne

ano

ano

ne

ano

ne

Otočná sedačka

ano

ano

ano

ne

ne

ne

ne

ne

ano

ne

Zatáčecí kola

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Nastavitelná opěrka zad

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Nastavitelná opěrka nohou

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ne

ano

ano

ne

Nastavitelná rukojeť

ano

ano

ano

ne

ne

ano

ano

ne

ano

ne

Nánožník/fusak

ne

ne

ne

ne

ano

ne

ano

ano

ne

ne

Bezpečnostní pás

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Ruční brzda

ano

ano

ne

ne

ne

ne

ano

ne

ne

ne

Nákupní košík

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Jednotlivé sportovní kočárky v testu

O každém kočárku jsme zpracovali samostatnou recenzi. Na této stránce najdete její shrnutí a odkaz na celou recenzi na samostatné stránce. V samotné recenzi najdete podrobné zhodnocení parametru, designu, vybavení, a ceny.

Recenze kočárku Jané Crosswalk

Obrázek kočárku Jane Crosswalk

1. místo - Vítěz testu

Body: 5 / 5 

Vítěz testu je zajímavý hned z několika důvodů. Zaprvé má odolná polyuretanová kola, takže se hodí i do terénu. Má zadní část ve tvaru obráceného C a poskytuje tak dostatečný prostor pro nohy. To jistě ocení každý, kdo má při chůzi problém s kopáním do brzdy nebo zadní části kočárku. Je vynikající z hlediska funkcí, chybí mu pouze nánožník. Jeho slabou stránkou je nižší nosnost, z hlediska hmotnosti je průměrný.

Recenze kočárku Baby Jogger City Select 2016

Obrázek kočárku Baby Jogger City Select 2016

2. místo

Body: 4,7 / 5 

V sekci funkcí se tento kočárek vyrovná nejlepšímu kočárku testu, chybí mu pouze jedna a to dokonce ta samá, jako u vítěze. Je velmi specifický v tom, kolika způsoby se dá využít. Jako jediný kočárek v naší recenzi je použitelný i jako kočárek pro dvě děti. Je také jeden ze tří modelů v tomto testu, které mají ruční brzdu. Jeho slabou stránkou je vysoká hmotnost, v našem testu váží ze všech nejvíce.

Recenze kočárku Graco Evo XT Rock 2016

Obrázek kočárku Graco Evo XT Rock 2016

3. místo

Body: 4,7 / 5 

Kočárek, který se umístil na třetí příčce, má srovnatelnou nosnost a hmotnost s vítězným kočárkem. Má také terénní pneumatiky, vhodné do každého prostředí. Body ztrácí oproti vítěznému kočárku na funkcích, ačkoliv si i tak vede skvěle. Z testovaných funkcí mu chybí dvě, má tedy jen o jednu méně, než vítězný kočárek. Oproti kočárku na druhém místě má zejména horší nosnost, v případě funkcí je situace stejná, jako s vítězným kočárkem.

Recenze kočárku Valco Baby Snap 4 2015

Obrázek kočáku Valco Baby Snap 2015

4. místo - Vítěz cena/výkon

Body: 4,6 / 5 

Kočárek na čtvrtém místě je ve funkcích citelně horší, než předchozí tři modely. Chybí mu jich rovnou pět. Tuto ztrátu bodů ale úspěšně vyrovnává výjimečně vysokou nosností, která je druhá nejvyšší v našem testu. K tomu má ze všech nejnižší hmotnost, což je velmi pozitivní kombo vlastností. Omezení funkcí se projevuje i na ceně, která je výrazně nižší, než jakou mají první tři místa recenze. Díky nafukovacím kolečkům zvládne i náročnější terén.

Recenze kočárku Babypoint Lotus 2015

Obrázek kočárku Babypoint Lotus 2015

5. místo 

Body: 4,5 / 5 

Hlavní předností kočárku na pátém místě je jeho nosnost, která je z celé recenze nejvyšší. Zároveň má relativně nízkou hmotnost. Oproti modelu o příčku výš je o něco úspěšnější na poli funkcí, z testovaných mu chybí čtyři. Má méně výhodná plastová kolečka, která jsou vhodná hlavně do města. Na tak vysokou nosnost je velmi levný, z první pětice představuje nejdostupnější variantu, pochopitelně za cenu menší variability ve funkcích a nastavení.

Recenze kočárku X-Lander X Fit

Obrázek kočárku X-Lander X Fit

6. místo 

Body: 4,5 / 5 

První tříkolový kočárek v naší recenzi skončil na šestém místě. Stejně jako kočárek na předchozí příčce, i tento má plastová kolečka vhodnější spíše do města. Z funkcí mu chybí pouze tři, v čemž je dokonce lepší, než dva předchozí kočárky. Nemá ale tak vysokou nosnost, i když ta jeho je stále ještě nadprůměrná. Má také vyšší hmotnost, než zmíněné dva kočárky. Ta se pohybuje kolem průměru. Je to jeden z levnějších kočárků, které se dají používat v kombinaci s autosedačkou.

Recenze kočárku Britax B Motion 3 2016

Obrázek kočárku Britax B Motion 3 2016

7. místo 

Body: 4,5 / 5 

Druhý tříkolový kočárek v našem testu se umístil na sedmé příčce. Oproti kočárku o stupínek výš má velká gumová kola vhodná i do terénu. Jeho nosnost je o něco menší, než předchozích kočárků, pořád si ale vede nadprůměrně. Body ztrácí na hmotnosti, která je o trochu vyšší. Ve funkcích je na tom stejně, jako kočárek o stupeň výš a dokonce lépe, než dva kočárky nad ním. Stejně tak umožňuje používat s kočárkem autosedačku. Ve srovnání s předchozím modelem už je ale trochu dražší.

Recenze kočárku Caretero Monaco

Obrázek kočárku Caretero Monaco

8. místo 

Body: 4,4 / 5 

Kočárek na osmém místě představuje nenáročný skladný model vhodný zejména do města. Má plastová kolečka a nízkou hmotnost. Ve funkcích si vede relativně dobře, chybí mu jen o jednu víc, než kočárku o příčku výš. Nejvíc zaujme svou cenou, je to nejlevnější kočárek v naší recenzi. Nízká cena se váže k vynechání některých složitějších funkcí, například otočení sedačky nebo výměna za autosedačku není u tohoto kočárku možná. Hodí se spíš pro méně náročné uživatele.

Recenze kočárku Hartan Racer GT

Obrázek kočárku Hartan Racer GT

9. místo 

Body: 4,2 / 5 

Svou nabídkou funkcí se kočárek na předposledním místě vyrovná i produktům umístěným o mnoho příček výš. Body ovšem ztrácí kvůli své vysoké hmotnosti, která je z recenze nejvyšší, a také nízké nosnosti, ta je zase v recenzi nejnižší. Může být skvělou volbou pro uživatele, kteří hledají kočárek bohatý na funkce a nevadí jim vysoká hmotnost. Při častém cestování hromadnou dopravou nebo přenášení kočárku po schodech už by mohla být jeho hmotnost citelnější problém.

Recenze kočárku Cam Flip 82 2016

Obrázek kočárku Cam Flip 82 2016

10. místo 

Body: 4,2 / 5 

Dá se říct, že je kočárek na posledním místě přesným protikladem toho na předposledním místě. Tento model je na funkce ze všech nejchudší, jako jediný jich neovládá nadpoloviční většinu. Zato má ale vynikající poměr hmotnost/nosnost. Ani jedna z hodnot není nejlepší v našem testu, spolu jsou ale velmi výhodné. U předchozího kočárku je situace přesně opačná. Tento kočárek se tak hodí pro uživatele méně náročné na funkce, kteří hledají pouze jednoduchý kočárek za lidovou cenu.